apotheek Merksplas

Contact

Biopharm Merksplas
Molenzijde 3
2330 Merksplas    
014 63 33 83

merksplas@biopharm.be

BTW/Ond.nr. BE0438547292 - APB 132303

Openingsuren

Maandag - vrijdag 8:30u - 12:30u 13:30u - 19:00u
Zaterdag 8:30u - 12:30u Gesloten
Zondag Gesloten Gesloten

Apotheek Merksplas 

"De Biopharm-apotheek in Merksplas is een hypermoderne apotheek die deel uitmaakt van een gezondheidscentrum met diverse ruimtes waar gezondheidsprofessionals van verschillende disciplines zowel behandelingen als advies geven. Ze heeft een lange traditie in homeopathie en fytotherapie. Zo worden er eigen homeopathische bereidingen gemaakt, wat de nodige kennis, specialisatie en uitrusting vraagt. Hier wordt naast de magistrale bereidingen op doktersvoorschrift ook tijd gemaakt voor eigen huisbereidingen als ontsmettende handgel, ontstekingswerende en pijnstillende gel voor je spieren, hoestsiropen, hand- en voetcrèmes, kalmerende anti-jeuk crèmes, ... ."

We staan je graag bij
met onze kennis en ons advies
Ben je chronisch patiënt,
dan is het bijvoorbeeld zinvol
om één of twee keer per jaar een
afspraak te maken om je
historiek te checken
Kristel Dielis Hoofdapotheker Lore Roefs Apotheker Vincent Van Loon Apotheker Erna Bogaerts Apotheekassistente Sidney Cornelissens Apotheekassistente Caren Van Gestel Apotheekassistente

"Niet alleen medicatie verstrekken, maar ook luisteren, raad geven en mensen echt helpen om gezonder en gelukkiger te leven: dat is wat apotheker zijn voor mij betekent. Onze taak als zorgverlener zal de komende jaren alleen maar groter worden: met het opvolgen van het farmaceutisch dossier en erop toezien dat de verschillende medicijnen die mensen nemen elkaar niet tegenwerken, hun medicatieschema opvolgen en aanpassen, mensen helpen qua therapietrouw, opvolgen of die medicatie echt wel beterschap brengt, ... . Medicijnen zijn alleen veilig en doen alleen wat ze moeten doen, als ze op de juiste manier en in de juiste dosis worden toegediend. Daarom moet je apotheker een vertrouwenspersoon zijn bij wie je als patiënt terecht kan met al je vragen, als het nodig is bij een persoonlijk gesprek met de nodige privacy. Een goed contact houden met de artsen en de verplegers en verpleegsters van onze patiënten is daarbij belangrijk. We hebben hier in Merksplas een sterk Biopharm-team met mensen die elkaar goed aanvullen. Ik heb ook altijd gewoond en geleefd in Merksplas: die twee factoren verklaren waarom ik me echt thuis voel in deze apotheek. Daarom draag ik hier graag de verantwoordelijkheid van hoofdapotheker." 

"Het opbouwen van een vertrouwensband met patiënten vind ik als apotheker enorm belangrijk. Dat mensen met heel persoonlijke vragen naar je toe komen geeft een fijn gevoel, zeker voor iemand die pas van de schoolbanken komt. Het apothekersberoep is van vitaal belang in onze maatschappij, zo zorgen wij ervoor dat alle informatie rond medicatie nemen duidelijk is voor elke patiënt. Ik merk dat vooral oudere mensen het soms moeilijk hebben. Ik probeer dan ook elke dag op een laagdrempelige manier alles te overlopen wat er bij de dokter besproken is of mensen op tijd door te verwijzen. Als trotse inwoner van Merksplas werk ik zeer graag in de regio, zowel op een professioneel niveau als op een recreatief niveau. Ik werd door een zeer warm team onthaald bij Biopharm. Naast al dat harde werk lachen we ook vaak samen. Werken in mijn thuisstad, het warme team en vriendelijke patiënten zorgen ervoor dat ik me volledig thuis voel bij Biopharm. Zelf ben ik graag bezig met bereidingen. In de toekomst hoop ik dat de farmaceutische zorg zich meer kan focussen op de interactie tussen geneesmiddelen, de aanpak van bijwerkingen en polyfarmacie. Het beroep van apotheker evolueert voortdurend  - vooral op vlak van technologie en het online gebeuren. Samen met die evolutie groei ik ook elke dag en ben ik nog steeds overtuigd van mijn keuze voor de farmaceutische wereld."

"Als apotheker ben je een aanspreekpunt, mensen zitten vaak met vragen. Om goed medisch advies te kunnen geven, is die communicatie met je patiënten belangrijk. Gepersonaliseerde zorg zal in de toekomst steeds belangrijker worden, denk ik, nu we te maken krijgen met meer digitalisering. Dat opent ook nieuwe mogelijkheden: online advies via Skype of Zoomit, bezorging en verzorging aan huis, het klaarzetten van medicatie, het maken van medicatieschema's, ... . Zelf maak ik graag magistrale bereidingen: hoe moeilijker, hoe liever. Bij Biopharm werken betekent voor mij persoonlijk de perfecte mix tussen verantwoordelijkheid en zelfstandig werken. In dit team kan je op iedereen rekenen en dat creëert een hechte band met de collega's."

"Al meer dan 30 jaar werk ik met veel plezier als apotheekassistente. Ik ben eerder toevallig in dit vak gerold, ik heb biochemie gestudeerd en daarna vakkennis opgedaan in de apotheek. Mijn job is heel afwisselend, ook omdat we hier een groot productaanbod hebben. Dankzij de toffe collega's is het hier fijn werken in teamverband, maar het is vooral het contact met de patiƫnten dat deze job voor mij zo waardevol maakt. Je krijgt echt een band, zeker met mensen die vaak over de vloer komen. Als ik hen met advies en een luisterend oor kan bijstaan, is mijn dag goed. Die persoonlijke aanpak zal - samen met het professionele advies - het verschil blijven maken in de toekomst. Ook al wordt er steeds meer geautomatiseerd en gedigitaliseerd. De mensen blijven steeds centraal staan."

"Al in mijn middelbare schooltijd, toen ik een opleiding voor schoonheidsassistente volgde, voelde ik dat het sociale contact met mensen iets voor mij was. Dat is na mijn opleiding tot apotheekassistente steeds duidelijker geworden; vroeger was ik eerder verlegen, maar in mijn job hier in de apotheek ben ik echt opengebloeid. Ik ben zelf opgegroeid in Merksplas, dus ik kende hier al heel wat mensen. Dat persoonlijke contact motiveert me om nog meer mijn best te doen om mensen echt goed te kunnen helpen. Je merkt dan dat de nood aan een babbeltje soms groot is; we hebben duidelijk een sociale functie. Ik denk ook dat het een echte meerwaarde is: zo kan je patiënten goed informeren, da's belangrijk. Online valt dat aspect toch een beetje weg. Gezond leven vind ik belangrijk, zeker als mama van 2 dochtertjes. Je wil het goede voorbeeld geven. Om in conditie te blijven, sport ik een avond per week behoorlijk intensief: cardio, BBB, circuittraining, ... . Genoeg bewegen, een goede work-life balance: de gezondheidsadviezen die mensen hier in de apotheek krijgen, gelden net zo goed voor mezelf natuurlijk."

"Mensen helpen en het medische aspect spraken me meteen aan binnen de opleiding tot apotheekassistente. De opleiding omvat echter veel meer. Denk hierbij aan cosmetica, EHBO e.d. en net dat maakt het zo leuk. Voor mij is het daarnaast ook belangrijk om een luisterend oor te kunnen bieden wanneer iemand dit nodig heeft maar tegelijk ook het juiste advies te kunnen geven. Met andere woorden onze patiënten de nodige aandacht schenken. Vandaag maar ook in de toekomst. In onze hypermoderne apotheek hebben we daar dankzij onze robot de nodige tijd voor. Dat mogen doen binnen een team van fijne collega's, wat wens je nog meer?"

   

Wachtdienst
templates/lees.php