apotheek Neerijse

Contact

Biopharm Neerijse
Wolfshaegen 74a
3040 Neerijse                
016 47 25 15

BTW/Ond.nr. BE0438547292 - APB 260203

Openingsuren

Maandag - vrijdag 9:00u - 12:30u 13:30u - 19:00u
Zaterdag 9:00u - 12:30u Gesloten
Zondag Gesloten Gesloten

Apotheek Neerijse 

Deze Biopharm-apotheek huist in een ruime vestiging met een grote parking voor de deur. Ze is uitgerust met een geautomatiseerd robotsysteem voor de uitreiking van medicatie, waardoor apothekers Lieve Vleeracker, Lisa Dorn en Charlotte Vanmoorleghem meer tijd hebben om te luisteren naar hun patiënten voor het juiste advies op maat en voor persoonlijke begeleiding. Het is de bedoeling dat extra zorgprofessionals zich hier op termijn ook vestigen, zodat je in dit gezondheidscentrum op verschillende vlakken geholpen kan worden.

We staan je graag bij
met onze kennis en ons advies
Ben je chronisch patiënt,
dan is het bijvoorbeeld zinvol
om één of twee keer per jaar een
afspraak te maken om je
historiek te checken
Lieve Vleeracker Hoofdapotheker Lisa Dorn Apotheker Charlotte Vanmoorleghem Apotheker

"Als apotheker heb ik ondertussen bijna veertig jaar ervaring. In die tijd is er veel veranderd; tijdens onze opleiding moesten wij toen nog echt pillen leren draaien. Daar is ondertussen het nodige bij gekomen, maar dat zorgt voor afwisseling tussen bereidingen maken, administratief werk, producten afleveren en natuurlijk ook bijblijven in de boeiende, steeds evoluerende wereld van de geneeskunde. Met het Biopharm-team kunnen we altijd overleggen bij complexere problemen, dat is fijn. Het geeft ons ook de mogelijkheid om uit te wisselen bij ontbrekende producten, wat tegenwoordig toch vaker voorkomt: zo kunnen we een goede service leveren aan onze patiënten. In de toekomst zal er meer en meer online gebeuren, maar het persoonlijke contact blijft essentieel. Om iemand echt te kunnen helpen, moet je het hele verhaal kennen en moet je dus ook goed kunnen luisteren. Hier, in het landelijke Neerijse, is die persoonlijke band er echt. Je kan mensen volgen gedurende heel hun levensloop, soms wel vier generaties lang. Tot ziens in de apotheek!"

"Ik wou altijd al een job waarin het contact met mensen centraal staat. En ik had veel interesse voor fytotherapie - geneesmiddelen op basis van planten en kruiden - en galenica, de wetenschap die zich bezighoudt met de werkwijze bij het maken van geneesmiddelen. Hoe moet een middel met die scheikundige samenstelling toegediend worden? Hoe moet het bewaard worden? Kunnen we het zo maken dat het gemakkelijker te hanteren is? Kunnen er geen interacties optreden tussen het medicijn en de gebruikte hulpstoffen? Die kennis komt me van pas in de adviezen en de hulp aan de mensen die in de apotheek komen. In onze apotheek is service naar onze mensen toe echt belangrijk. We geven zorgadviezen en uitleg, leveren medicatie aan huis, beheren medicatieschema's, we leveren bereidingen af, we doen actief ons best om interacties op te sporen en te voorkomen, ... . We verwijzen mensen ook door naar de juiste gezondheidsprofessional als dat nodig is. Onze gepersonaliseerde begeleiding is belangrijk voor de therapietrouw; die extra ondersteuning maakt echt verschil. Daar doe je het voor."

"Als apotheker telt niet alleen het wetenschappelijke aspect, maar moet je ook sociaal zijn, goed aanvoelen wat de noden zijn van de mens of de patiënt die voor je staat. Die combinatie van kennis én zorg is wat het beroep van apotheker zo aantrekkelijk maakt voor mij. Je hebt echt een adviesfunctie: mensen vragen je om raad en dat gaat vaak om meer dan het louter medische. Dat sociale zorgelement vind ik boeiend. Zo heb je de vinger aan de pols in onze maatschappij. Het contact met de mensen is hier vaak heel gemoedelijk en gezellig. Dat maakt het zo fijn om mijn job te doen, het motiveert je om hen de best mogelijke zorg te bieden."

Wachtdienst
templates/lees.php