apotheek Tienen Vierde Lansierslaan

Contact

Biopharm Tienen - Vierde Lansierslaan
Vierde Lansierslaan 6
3300 Tienen                
016 81 16 06

BTW/Ond.nr. BE0436153471 - APB 263220

Openingsuren

Maandag - vrijdag
9:00u - 12:30u
13:30u - 18:00u (uitgezonderd woensdagnamiddag)
Zaterdag 9:00u - 12:30u Gesloten
Zondag Gesloten Gesloten

Apotheek Tienen - Vierde Lansierslaan 

"Deze moderne apotheek heeft een uitgebreid aanbod. Van het hypermoderne robotsysteem voor de uitreiking van medicatie tot het brede assortiment producten: hier kan je terecht voor alles wat te maken heeft met je gezondheid en je persoonlijke verzorging."


We staan je graag bij
met onze kennis en ons advies
Ben je chronisch patiënt,
dan is het bijvoorbeeld zinvol
om één of twee keer per jaar een
afspraak te maken om je
historiek te checken
Andreas Ylen Hoofdapotheker Karen Philips Apotheker

"Geneeskunde interesseerde me altijd al, maar dokter worden? Nee, bloed en spuiten zijn mijn ding niet. Farmacie gaan studeren was daarom een logische keuze voor mij: de medische kant van het vak vind ik ongemeen boeiend. Welke medicijnen mag je combineren en welke niet, bijvoorbeeld? Je job als apotheker is soms echt medisch speurwerk, alle stukjes van de puzzel samenleggen van de mens die voor je staat. Welke medicijnen hij neemt, met welke voorgeschiedenis? En dan zie je opeens dat iemand bijvoorbeeld toch wel veel vocht vasthoudt. Heeft dat ermee te maken? Is dat iets nieuws? Soms is het nodig om iemand door te verwijzen, om daar toch even naar te laten kijken. Bij je apotheker stap je snel binnen om iets te vragen, zonder dat je een afspraak moet maken. Dat kan bij de dokter niet. Dat persoonlijke contact, in combinatie met onze medische scholing én de kennis uit iemands farmaceutisch dossier zorgt ervoor dat we een soort helicopterview hebben, wat helpt om signalen op te pikken. Tijd maken en de optimale zorg bieden voor onze patiënten: dat is uiteindelijk wat telt."

"Als apotheker ben je het eerste aanspreekpunt, we zijn laagdrempelig. Dat plaatst ons in een unieke situatie. Patiënten komen naar ons met een probleem en wij doen ons uiterste best om de juiste oplossing aan te bieden. Apotheker zijn is voor mij vooral mensen écht verder helpen. De voldoening die je krijgt van een meerwaarde te zijn voor hen, geeft mij de energie om dit elke dag opnieuw met volle inzet te doen. Ik kom uit een doktersfamilie, wat maakt dat de medische kant van ons beroep mij is ingegeven met de paplepel. Mijn guilty pleasure in de apotheek is dermatologie en cosmetica, een logisch gevolg van de extra opleiding dermato-cosmetica die ik gevolgd heb aan de VUB. Mijn persoonlijke interesse én dit diploma geven mij de juiste skill set om mensen ook op dit vlak zo goed mogelijk te begeleiden. Per slot van rekening is gezondheid iets waar je vanbinnen én vanbuiten aan kan werken. Volgens mij is dat ook een meerwaarde naar de toekomst toe. We zien steeds vaker dat mensen zich verder gaan specialiseren om zo nog beter advies te kunnen geven. Al die verschillende facetten in ons beroep maken het vak van apotheker echt boeiend."

Wachtdienst
templates/lees.php